Nov 27, 2010

Hantu Loncat-loncat ! hihihi .

Assalamualaikum !

Aku seringkali membayangkan . . .   
diri aku diselubungi misteri (suara Zainal Ariffin tv3)...

Aku dalam perjalanan ke sebuah kampung bernama Kampung Kom Kom , aku tersesat jalan , tibe-tibe ade sorang mak cik dekat tempat perhentian bas menunjukkan jalan kat aku . bile aku pandang belakang , mak cik tu dah hilang , x pun muke die bertukar jadi buruk , keluar ulat-ulat . yek yek . takuttt .

 Aku dekat rumah sorang-sorang , dekat tingkat atas rumah , lepas tu tibe-tibe rase nak buat air nescafe . maka aku turun ke dapur , time tu hujan lebat tau . gelap gile . lepas siap air nescafe , aku pandang belakang , lepas tu .... ade hantu rambut panjang tengah usha aku . nak air nescafe aku la tu . kan ? kan ? ee takut !

Aku dalam bilek air , tengah syampu gune syampu LOREAL , pastu pandang dekat cermin , muke aku kosong , xde mate , xde idung , telinga ade , kening pun xde , mulut elek . tapi macam mane aku nampak ? pelik . e takuttt !

Aku dalam kereta sorang-sorang , malam , tibe-tibe pandang cermin belakang , ade orang tumpang , muke burukkk ! makkkk ! takut dow ! x pun , ade lelaki hensem nak tumpang (sebab aku perempuan , xkan perempuan cantik nak tumpang aku) , bile dah sampai , tengok-tengok kawasan kubur . larikkkk !!!

Aku dekat kampung aku , tengah-tengah malam saket perut sebab siang tu aku makan kenduri , toilet kat luar , bukak-bukak pintu ade bende loncat-loncat . berterabur aku lari meloncat-loncat sambil jerit poconggggg !!!!!! satu kampung terjage !

Aku tengah tido malam , tengah-tengah malam terjage , tengok sebelah aku ade orang , mate die terbeliak tengok akuuu !!! aku jerit ! die tampar aku ! sakit la woi ! tampar-tampar lagi ! goncang-goncang aku plak tu . aku tengok muke die betul-betul , ingatkan hantu rupe-rupenye roomate aku ! hahahahaha . ow , dah pagi ea ??

Jangan biarkan diri anda diselubungi misteri .....



 Eh , kenape ade majalah REMAJA ?




Macam ni kesahnye , ade depan kedai India dekat Taman Jati , aku cakap kat mama aku ,
“ma , ingat x adiah chopstick yg ika dapat tu ?”
“ha , nape ?”
“blogger tu masuk majalah ni ooo ..”
“ha , beli la dek .”
Aku terus amek , bayar dekat dalam kedai . 1st time aku beli majalah wooo ! tahniah ye The Beauty in Ugly ! anda memang perghhh !

p/s : ade tengok magazine x ? ade gambar Bruno dengan aku ! wahhh !!!


6 comments:

  1. ish.. ko ni imaginasi tggi sgt.. baik ko g check kt doktor pakar mental.. hehehe.. :P

    ReplyDelete
  2. saiazuan :
    hihihi . well . :D

    ReplyDelete
  3. Heidi Syafiq :
    ok ok . esok aku g . haha .

    ReplyDelete