Dec 17, 2010

Rocketeer .

Salam Sejahtera ke atas kamu .


Jam menunjukkan pukul 1.42 pagi . aku x pernah terlintas dalam hidup aku yang aku masih terjaga dalam waktu-waktu macam ni . paling lewat dalam hidup aku , pukul 4 lebih baru aku tido . 


dulu time sekolah , pukul 11 aku da gone . kalo tido kul 12 tu kire cam lewat gile la . dulu aku tido lewat sebab tengok Mega Movie dekat tv3 . kire hebat la waktu tu .


aku ni kalo da mengantok bahaya sikit . macam-macam perkataan akan keluar dari benak aku . pernah sekali aku terpost entry yang aku type mase tengah ngantok . bole tahan la mengarut aku . nasib baek bole edit .


kalo mesej gud nyte kat mak aku lagi la . " tuan akan balik nanti . 33.413.5 " macam tu lah lebih kurang aku merapu . mak aku tercengang bace mesej aku . 


" anak aku maen nombor ekor ke ? ngangkung ke ? ohh M G ! " kata hati mak aku .


pernah sekali aku mesej dengan member aku . siap keluar bulan purnama , ikan keli la bagai . hahahaha . merapu like hell . wush ! 


adoiyai , dulu kat matrix ade member aku tengah belajar Chemistry r konon . terkeluar perkataan mengarut . enantiomer , bernanah . macam-macam . tapi x sangka kan . ngantok-ngantok pun otak kite still bole function mengikut mimpi kite .


kalo aku mengarut pasal bulan purnama ngan ikan keli , mungkin time tu aku mimpi tengah tengok bulan sambil makan ikan keli . tapi , yang member aku siap mimpi bernanah tu ape cerite ? hak hak . busuk betol .


sebenarnya , tido kite ni ade stages die . Rapid Eye Movement (REM) dengan non-Rapid Eye Movement (NREM) . stage REM kite akan mimpi , sebab tu r mate kite gerak-gerak . time tu la aku mimpi makan ikan keli di bawah sinaran bulan purnama . NREM plak ade 4 stages . bile dah stage 4 tu memang da tido mati da . orang letak bom atom pun x sedar diri sendiri da berkecai . unik kan .


aku x tau macam mane hidup manusie yang x bole tido . hilang satu nikmat . boring kot . orang tengah tido , awak terkedip-kedip mate sorang-sorang . ish ish . kesian .





alolo , anak sape la ni ...

haa , dah r . setakat tu dulu aku cerite pasal tido . kalo ade bende menarik aku cerite lagi . hee . daa ! :)


p/s : kalo pikir-pikir balik , klasik sungguh mimpi aku . bulan purnama . woha !





4 comments:

  1. tidur itu salah satu nikmat dunia..hehe..tp ni betul punya cerita..mmg nikmat!

    ReplyDelete
  2. oo..xtau pulak tido ada stages

    ReplyDelete
  3. E.d.y :

    tu lahh . x sangka kan . yg pasti , asal ngntok je tido . kroh kroh .

    ReplyDelete