Dec 20, 2010

Survival of the Fittest

Assalamualaikum aku ucapkan .

Ade macam-macam jenis manusia yang aku pernah jumpa . aku ni kalo tengah boring-boring menunggu aku akan perhati keadaan sekeliling . terlalu banyak CREATURES yang bergerak-gerak mencuri tumpuan aku . itulah saat paling berharga bagi aku . haha .

hurm , penah sekali aku tengah menunggu opah aku yang tengah check mata untuk operation dekat klinik ophthalmologist . berjam-jam tau . mula-mula aku baca newspaper . setiap perkataan yang ada dalam surat khabar tu aku kena baca , kalo x nanti lepas abis baca aku nak buat apa . kena manfaatkan betul-betul every single word . pergh .

masa amat mencemburui aku . aku dah selesai bace paper . boring dow . mata aku mula melilau ke arah sekeliling aku . hurm xde ape yang menarik .

depan aku ade sorang budak muda , lelaki , accident kot , seblah mate die berbalut . yang x bole bla still ade shades dekat baju die . heh . ok nexttt ! x menarik .

aku tengok nyonya kerusi belah kanan aku . dia tengok aku balik . aku senyum . die buat derk . uhh ! ow , mate ade cataract kot . haha .

tiba-tiba telinga kiri aku dapat sense suara perempuan cina yang cakap melapang-lapang . kuat sungguh ! ok , yang ni nampak menarik . at least ade bende aku bole nengok . hee . ok ok . usha betul-betul .

ape yang aku nampak pempuan cina tu ade anak sorang , budak laki , erm darjah 4 kot , spec mate agak tebal , pakai uniform skolah , dekat tangan die ade buku latihan kaler coklat . sebelah mak budak tu ade nyonya cina umur dalam 40an la . mak budak tu pot pet pot pet bercakap sambil menuding jari dekat anak die .

ape bende la die cakap nih . aku agak-agak je la . mak die rampas buku tulih dekat tangan anak die . die selak-selak sambil tunjuk dekat nyonya 40an tu . sambil ngeleng-ngeleng kepale . duhhh . pahal dow .

nyonya 40an tu senyum jek . muka die cam malas je nak layan mak budak tu . all of a sudden , mak budak tu sekeh kepale anak die . woi , pahal kaw . kepale tu dow . x baek . aish . geram aku nengok .

jiwa aku meronta-ronta apabila melihat mak budak tu sekeh lagi kepale anak die . pastu duk kutuk-kutuk kerja sekolah anak dia . emh emh , x bole bla punya mak . agak-agak r nak basuh anak depan orang . da la muke budak tu kesian je . muka pasrah je aku nengok .

haih !

x lame lepas tu opah aku keluar dari bilik doktor . aish , x sempat aku nak nengok adegan seterusnya . aku berlalu pergi sambil memandang slek ke arah mak budak tu . tu je aku mampu buat . x kan nak tonyuh muke die kot en . ish ish . tragis . gila punyaa olangg !






21 comments:

  1. cina kalau bercakap mmg kuat..

    ReplyDelete
  2. masih mencari di mana survival of d fittest nye.

    ReplyDelete
  3. sebenarnye, cina agak kasar dlm mendidik anak2 neh.

    ReplyDelete
  4. selamba je nak maki nak bg tangan even kat public.

    ReplyDelete
  5. selalu ya lah.. mungkin itu cara mereka. xtahu.

    ReplyDelete
  6. eh ni bukan nak kutuk or perkauman apa2 yek.

    ReplyDelete
  7. orang kata, sekadar pemerhatian lah.

    ReplyDelete
  8. hai cik sakinah, sedang sibuk meng-aprove komen ye kak?

    ReplyDelete
  9. hehehe. dah cakap dh nak terjah. ok2 babai~

    ReplyDelete
  10. E.d.y :

    tu lah , x pikir orang sekeliling betul . ikut sedap je diaorang nak bercakap . hee . :D

    ReplyDelete
  11. Adil :

    oh my God ! Oh my God ! 10 komen !!! bapak rrr . hahaha .

    oh , sekadar tajuk .

    sgt kasar sebab tu diaorang berjaya .

    tu lahh , x berperikemanusiaan .

    hurm , mungkin .

    oh , silakan .

    hai en Raffali . ha ! tau xpe ! gile !

    kalah nas ahmad kalau macam ni . duhh !

    .THANK U.

    ReplyDelete
  12. mak dia buang setan tu...kekeke

    ReplyDelete
  13. haha . mungkin die buang dekat diri dia skali .

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum. kes serious ini. tapi cara awak cakap, buat saya tergelak hahaha :P
    pergh, abg adil. banyaknya comment ~ huhu.

    ReplyDelete
  15. waalaikummussalam cik hajar !

    kannn ! serious kan !
    eh eh . gelak ye ! busuk lahh Hajar .

    tu ahh pasal , gemor beno mengomen .
    hak hak .

    ReplyDelete
  16. panjangnya si heroiczero ni komen...

    ReplyDelete
  17. tu lahh . tau xpe . dia memang pelik sikit . negro kan . opsss ! haha .

    ReplyDelete
  18. hahaha . sory sory . jgn mara aaa .. :p

    ReplyDelete