Oct 14, 2010

Adek ohh adek !


Masih ingat pada kesah adik darjah 1 kakak darjah 6 ? kali ni aku nak crite lagi pasal budak tu lagi , ha a si adek tu . ikuti kesahnye . . hih hih hi . . .

Pada suatu petang yang hening , ketika itu cuaca mendung hampir-hampir hujan , Si ibu saudara yang mesra di panggil mak yang telah tergerak hatinye untuk pulang ke rumah sebentar untuk mengangkat kaen . pada ketika itu , dia berada di rumah ibunya iaitu nenek kepade adek .

Nak di jadikan cerite , mak yang ajaklah si adek ni pegi teman die balek rumah kejap . adek menolak . namun setelah digesa beberapa kali , adek bersetuju ( ceh , bunyi macam die penting je )

Setelah selesai mengangkat semua kaen , dalam perjalanan pulang . . .

Adek : mak yang , jom singgah kedai jap . beli la ape-ape dekat adek .

( suara serak-serak basah )

Mak yang : hurm , okay . ( sambil menunjukkan riak muka yang gembira )


Di hadapan kedai , erm still dalam kete . . .


Mak yang : alamak adek ! mak yang x bawak beg duit la . macam mane nak beli kat adek ni . ( sambil mencari-cari purse di seat belakang namun , hampa )

Adek : ala mak yang . . tu kan duit . . . ! ( sambil menunjukkan duit syiling saki baki tol yang berada di bawah hand break )

Mak yang : eh , ni duit syiling 20 sen dengan 10 sen . erm , adek nak jugak ke beli ape-ape ?

Adek : * mengangguk *

Mak yang : kejap , mak yang kire . * setelah beberapa ketika * haa , ade rm3 . jom masuk kedai .

Di dalam kedai . . .

Adek : mak yang adek nak aiskrim ni . * Walls rm 3.50 .

Mak yang : x cukup duit la adek . ais krim ni cukup la . ( sambil menunjukkan aiskrim pop )

Adek : hurm . . bole la .

Adek ke bahagian kanan kedai . . .

Adek : mak yang , nak yo-yo .

Mak yang : kalo nak yo-yo aiskrim kene letak balik la . . x cukup duit la adek .

Adek : hurm x pe la . jom tengok dekat balang-balang tu . nak cekelat .

Mak yang : * risau *

Adek : nak ni mak yang !

Mak yang : ok ok . ni je tau . yang lain x boleh . x cukup duit . kite beli laen kali ye .

Adek : ok lahhhh . .

Adoiyai , pening kepale layan budak-budak !

P/S : erm , nak tau x ? lepas balik rumah si adek tu mintak plak tangkap belalang ! saket kepale aku ! fuhhh !

8 comments:

  1. bygkn klu rimau yg dia srh ko tangkap...

    ReplyDelete
  2. Bunuh diri trus aku . Haha .

    ReplyDelete
  3. hehe . ha , tu la . layankan je . asalkan bahagie . hee .

    ReplyDelete
  4. haha..beselah tue..nme pun adek..so mstilah demand sket :)

    ReplyDelete
  5. haha . hurm tu la . sabor je le . :D

    ReplyDelete
  6. jgn masuk hospital bahagia dah la..haha

    ReplyDelete