Oct 26, 2010

Hair Dryer yang Hijau .



hair dryer ?
kedekut ?

ahahaha . aku ingat lagi mase kecik-kecik dulu aku kedekut . eh , bunyi cam x bes je . ok ok tuka . cermat . yeah ! aku seorang yang cermat . bukan pemandu cermat , tapi aku memang menjaga barang-barang aku , family aku , sesape yang aku rapat dengan cermat sekali . hihi .

maka , tersebutlah kesah mase aku berumur 3 tahun kot , jiran sebelah rumah aku kawen . maka , adalah kenduri . aku x suka sangat bercampur dengan orang ramai-ramai ni . aku jadi lemas . ceh .

nak dijadikan cerite , yang kawen tu aku panggil kak na . mase die tengah make up , die pinjam la hair dryer aku yang kaler hijau ni . sume orang busy kan , so bile bende tu ilang pun orang x perasan . hihihi . diaorang abis punggah sume bende . cari bawah kerusi , tilam , katil , tepi almari , luar tingkap . . . merata-ratalah !

tiba-tiba , aku mencuit mama aku . sambil menekup tangan di telinge mama untuk berbisik ,
" ma , ika da bawak bende tu balik rumah . . "
"ya Allah budak ni ! " , maka sume orang dalam bilek tu gelak . kah kah kah .

haa . . hebat kan aku , nasib baek hair dryer je . buatnye aku sorok pengantin x ke haru . hee . aku bukan pe , aku tengok mase tu diaorang x gune bende tu pun , aku bawak la balik rumah . kang hilang plak . cube la paham jiwa aku sebagai budak kecik mase tu . aku ni care au . hah hah ha . de gak bende laen diaorang pinjam , tapi berat sangat , x larat angkat . hee .

nasib baek x kene marah . maybe sebab aku jenis budak baek en . well .

tu mase kecik-kecik , mcm mane kalo sekarang masih macam tu ? hurmmm . . . jangan dow .




bukan hair dryer sebenar .


6 comments:

  1. haihh pompuan..perangai!! mmg xleh blah..kelakar la ang ni ika oii..

    ReplyDelete
  2. hahaha . lek luhhh . itu dulu dow . hee .
    :D

    ReplyDelete
  3. haha..xpe la..berjimat cermat amalan mulia...

    ReplyDelete
  4. eh , ni untuk entry mane ni ? haha .

    ReplyDelete