Jan 12, 2011

Mak Cik Nak GARNIER .

Assalamualaikum .


Malam Rabu yang lalu , aku keluar berdua-duaan dengan kakak aku . Kami keluar beli belah , makan-makan dan beli barang yang member rumah aku kirim , Ubat Gigi Safi Kayu Sugi saiz besar , kecik pun xpe asalkan Safi Kayu Sugi . bukan jenama laen , hanya Safi Sali . ehh !


Cari punya cari , last-last aku jumpe dekat Guardian . dengan penuh keyakinan aku ambik Ubat Gigi Safi Kayu Sugi saiz besar . selepas mendapat barang mengikut piawaian yang ditetapkan oleh member aku , aku pun g kaunter .


Time nak g kaunter seorang mak cik bertudung kuning terang , memintas aku . 


" owh , die nak bayar dulu . x pe ahh . duk belakang die " , skema gile hati aku berkate-kate .


" ape beza yang ni dengan yang ni ? yang ni saiz besar yang ni pulak panjang . macam mane ni ? " mak cik tu tanye dekat akak kaunter Guardian .


berulang kali die ulang soalan tu rasenye . orang kaunter nampak aku dekat belakang mak cik tu . die menghulurkan tangan untuk amek barang yang aku nak bayar iaitu Ubat Gigi Safi Kayu Sugi bersaiz besar . kesian mak cik tu . die x berape nak layan . haih .


" tittt " , harga di scan . aku hulur RM 5 . baki RM0.10 . aku simpan dalam zip purse .


" mak cik x paham la , ape beza dua-dua ni ? " mak cik tu tanye lagi .


" yang ni sama je mak cik . saiz je yang beza . erm , produk ni untuk mak cik ke ? " , akak kaunter tanye mak cik tu .


" ha ah . GARNIER ni untuk mak cik la . " die membalas .


" kenapa mak cik guna GARNIER ? kenapa x guna Safi je ? " , akak kaunter menanye pada mak cik tu . 


" haish , Safi lagi ? Kayu Sugi saiz besar ? Safee Sali ? " , hati aku menyampuk .


" mak cik , selalunye GARNIER ni untuk remaja-remaja je . selalunye orang yang berusia macam mak cik ni pakai Safi je " , akak kaunter berkata-kata dengan rakus sekali .


mak cik terdiam kejap . sentap agaknye .


" bukan , anak mak cik la yang suruh pakai yang ni . " suara mak cik bertukar sayu . 


" mak cik nak cantik macam LISA SURIHANI . " ok , yang ni aku tambah . keh keh .


kemudian ,


" terima kaseh , datang lagi . " kata akak kaunter yang sorang lagi dekat aku .


aku terus melangkah keluar dari GUARDIAN . x sanggup nak tengok babak seterusnye . rase kesian dekat mak cik tu . hurm .


p/s : orang berbudi kita berbahasa . 



22 comments:

  1. betul.. kadang rasa cam nak tuuttt jer orang cmni kan. hormat la skit orang lagi senior dari kita. walopon dia ckp kadang2 merepek, mcm " Makcik nak Gardinia! eh Garnier ! "

    ReplyDelete
  2. biar betik kau ika....rekaan semata2 kah??

    ReplyDelete
  3. Dayah :

    tuuuttt ? haha . tu ahh , x sopan sungguh . haishhhh !

    ReplyDelete
  4. komang :

    betul la sapiq oi . baru je jadi depan mate kepale aku sendiri ! wah , sadis . hee .

    ReplyDelete
  5. lerh, sungguh kureng bahasanye.tp kenapakah safi menjadi pilihan ramai ni.lepas tuh kenapa ko dok safi sali safi sali? ko berkenan?

    ReplyDelete
  6. siyan kat makcik tu kena paku free je kat ctu..

    ReplyDelete
  7. yatie's EPISODE :

    hah ! tu lahh pasal .

    ReplyDelete
  8. Lady SS :

    ha ah . susah nak ckp budak sekarang ni . mulut x berajo .
    safi , sungguh suci sungguh murni .
    mane bole berkenan laki orang . haha .

    ReplyDelete
  9. komang :

    tu lahh . aku nak bela die kang die kate aku nyampuk plak . x pasal2 aku kene promote Safi plak . x endak aku . hee .

    ReplyDelete
  10. mesti laa ! x baek gelak ! haha .

    ReplyDelete
  11. kejam duh budak2 zaman skrg.. haihh.. kene slalu nasihat, ingat mengingat... tolong ingatkan aku. boleh?

    ReplyDelete
  12. aishhh .
    nak jugak ingat anak si Raffali tuh .
    haishhhh . x bole .

    ReplyDelete
  13. macam2 la akak ni...pegi guardian je da bley wt satu entry....caya ah...huhuu

    ReplyDelete
  14. Hyee! Singgah sini lepak-lepak jap tadi dan ohh polo anda!
    Heyy btw lawa blog and happy blogging! And happy new year 2011! Sempat lagi kan? :)

    Psst! : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!

    ReplyDelete
  15. gudgerl :

    haha . well . hidup kene kreatif . hehe .
    :D

    ReplyDelete
  16. Mr Swift :

    ohh hye ! :D
    tenkiu . thank u n thank you .
    owh , happy new year ! peace ! :D

    ReplyDelete
  17. tak baik tau... sian makcik tu... sedih rasa... camne if mak kita dilayan camtu... tak patut tak patut... makcik tu pun nak chantek cam remaja gak ala ala Lisa Surihani... ^_^

    ReplyDelete
  18. kan kan . tu lahh . biarlah mak cik tu . asalkan die bahagie . kann ??! hee .

    ReplyDelete