Jan 28, 2011

Peng Peng .

Assalamualaikum .


Aku ingat lagi , time tu aku darjah 3 . satu malam , aku ngan family aku keluar makan malam . makan malam dekat area Batu 2 (bukan kubur okeh) . aku makan nasi goreng cina ngan air teh o ais . ok itu x perlu  tau sebenarnya .


lepas makan malam , kami pergi bersiar-siar sekitar pekan . saje lihat pemandangan malam . yang tu pun x penting sebenarnya .


lepas penat melihat pemandangan malam , kami pulang ke rumah . ha , yang ni penting . mase tu gelap . dah kate malam memang la gelap . hik hik .


kemudian , seperti kebiasaan mak aku akan buka pintu rumah . aku berdiri di belakang mak aku . mak aku seperti cemas , mengapakah ? 


" kenapa ma ? " , aku menyoal mama . suara aku time tu masih seperti kanak-kanak . tetapi bukan seperti upin dan ipin . ( ayam gorengggg )


" pintu ni x berkunci la ! " , mak aku berkata . 


" ohh emm gee . " getus hati aku . eh x , hati aku berkata , " Oh , Tuhanku " , versi bahasa melayu sebenarnya .


" x ape . jangan takut semua . bawa bertenang . ika ada . hik hik . " aku berkata lagi .


aku membuka daun pintu dengan penuh berhati-hati . tangan aku terhunus ke depan seperti aku sedang memegang pistol revolver . ow yeahhh .


" jangan bergerak semua ! " , aku berkata lagi .


rupa-rupanya , di dalam rumah aku terdapat pencuri yang sedang merompak . peng peng . aku menembak . 


" ok , line clear . "


begitulah dalamnya pengaruh Gerak Khas di dalam hidup aku . aku seperti Inspektor Aleeza gitu . peng peng . jangan bergerak ! polisss ! peng peng . hik hik .




p/s : tolong aku weh . aku rase dah kronik nih . malam semalam aku mimpi Bruno Mars datang rumah aku aku . pastu Phil Lawrence (geng Bruno) siap tumpang charge phone lagi . ape cite weh ? Oh Tuhanku . ape2 pun , aku lagi sebulan Professional Exam . doakan aku lulus dengan warna-warna yang berterbangan . Amin , insyaAllah . muah !



13 comments:

  1. sudah2 la. pokes exam!! gud luck!

    ReplyDelete
  2. adik dah gile tahap kronik ni.. meh abg call kwn abg.. doc pakar mental.. jgn risau.. die baik.. :)

    ReplyDelete
  3. syu :

    hee . amen , insyaAllah . :)

    ReplyDelete
  4. HEROICzero :

    hik hik . ok bang . e geli . ok bro ! thank u !

    ReplyDelete
  5. Heidi Syafiq :

    ala abg . takot lahh . adik takot . abg teman bole ? hik hik .

    ReplyDelete
  6. macam x abes citer je kak? haha...

    good luck again for ur professional exam:)

    ReplyDelete
  7. ikaaaa . peng peng ! haha :) nnt boleh guna taktik tu masa jawab best of five nnt. hohoh

    ReplyDelete
  8. heavenhell :

    erm . ending pikir sendiri . hik hik .

    thank u again sayang ! :D

    ReplyDelete
  9. E.d.Y :

    hehe . kronik itu menawan . haha .

    ReplyDelete
  10. dayah :

    sayeeee . aiyak ! ahah ! tepat sekali !

    ReplyDelete