Feb 4, 2011

Cucu ke Hayat ?

Assalamualaikum .


Bile cuti , orang kawen . bila orang kawen ade kenuri . bile ade kenuri kene pergi makan kenuri . bile makan kenuri perut sakit . bile perut saket pergi toilet . bile toilet penuh ? arghhhh .


selalunye , bile orang kawen , orang akan cakap :


" selamat pengantin baru , semoga berbahagia hingga ke anak cucu "


sampai anak cucu je ? lepas ade cucu ? cerai ? abis tu ? nok wat gane ? sepatutnya , wish la hingga ke akhir hayat . akhir hayat ? hehe .


Begini ( contoh ) :





Kila dan Nali baru mendirikan rumah tangga . hehe .


 mereka sentiasa meluangkan masa bersama . picit memicit , bace paper same-same , sendawa sama-sama . wahhh !


 setelah beberapa tahun kawen , mereka dikurniakan cahaya mata . bahagia sungguh .


 anak Kila dan Nali , Mars berjaya dalam hidupnya . bertambah bahagia mereka .



bila anak-anak dah dewasa , mereka still meluangkan masa bersama . cabut uban , inai rambut , tengok tv , berkebun , memasak , ... macam-macam .


bila dah uzur , mereka meninggal dunia bersama-sama . ohh .

inilah yang dikatakan bahagia hingga ke akhir hayat . hik hik . :)


p/s : sepanjang bulan 2 ni , aku akan jarang-jarang update . nak exam kan . hurm . takot lahh . doakan aku dan kawan-kawan semoga berjaya menjejakkan kaki ke Clinical Year ok . aminnnn . insyaAllah !



20 comments:

  1. xkesah la ke anak cucu ke, ke akhir hayat ye, yg penting niat tu nak ucap kat dieorg semoga berbahagia sampai bila2

    ReplyDelete
  2. aminn.. semoga berjaya hingga akhir hayat... hikhik

    ReplyDelete
  3. aminnnnnn yg semoga berbahagia

    ReplyDelete
  4. muahah..semoga ko berjaye la exam tu..lukisan penuh misteri

    ReplyDelete
  5. kenDuri. kenDuri. kenDuri!!!

    aduh. dari dulu pelat nye. tak payah nak comel sangat la buat2 pelat... keh3x.

    kalau berpacarannn jangan tunggu lama2.. hantarkan rombongan meminang dengan segeraaaa~

    ReplyDelete
  6. begitulah

    PUTARAN HIDUP MANUSIA..

    =_=

    ReplyDelete
  7. oiii ika nani ! cantekkk lukisan kau aku suke aku suke release tensen jap ohoh :D

    ni ape kejadahnyerrr citer pasal kawin? impian bersama2 BM ? auwww :D

    ReplyDelete
  8. heavenhell :

    amin amin amin ! :D

    ReplyDelete
  9. Berto :

    tu lahh . keh keh jugak . :p

    ReplyDelete
  10. Heidi Syafiq :

    hehe . ko lukih pun cantek ! :D

    ReplyDelete
  11. JIJI YU :

    amin , InsyaAllah ! thank u ! misteri ? hahaha .

    ReplyDelete
  12. HEROICzero :

    hahaha . memang sebut macam tu lahhh ! kenduri ? bunyi skema ! haha .

    next song plissss ! haha .

    ReplyDelete
  13. cik zaza :

    hik hik . tenkiu . :D

    ReplyDelete
  14. mr.syazwan :

    tu lah . begitulahh . haih !

    ReplyDelete
  15. dayah :

    hehek . thank u thank u . muah !

    hehe . tu lahh . plan aku dgn BM . aww !

    ReplyDelete