Jun 25, 2010

Aku, Dia dan Mocha...

"satu kali kena lada sudah cukup la dey!"
teriak Dr muniandy dalam Purple Lecture Theatre.. haha.. suke suki die jek wat peribahase..

adoiyai, hmm.. bertemu kembali kite di halaman yg sungguh asing dalam abad ini.. arini topik aku.. hmm.. pe ek.. nasib.. xpun islamic sikit takdir.. hmm.. bole la..

nak di jadikan cerite.. jeng jeng jeng.. haa..

semalam, aku menyatakan hasrat aku untuk membeli air di Ezy Corner.. mase tu jam bru pukul 3.40ptg... kitaorg abis kelas awal kn.. so, bese r.. sblum lek umah singgah jap.. tengok r kot2 ade something yg sesuai untuk dibaham.. haha.. jalan punye jalan tengok2.. haiya.. tutup la pulak.. aku baru bercadang nk beli nescafe mocha.. ala yg tin warne purple tu.. terbantut niat aku seketika..

dalam hati sedeh la jugak.. lalu aku bersangka baek pada kakak yg jage Ezy corner tu..
"hmm.. pegi smyg Zohor la tu agaknye".. tp, masih ade keraguan dan kesedihan di situ.. hmm..
aku cakap kt IS ngn N, xpe la kn.. Die x bg aku beli air la tu.. sabar2..

ok cerite aku terbantut jap sebab housemate aku masuk bilek aku td.. segan plak rse kalo die tau aku tgh menulis ni haa..

ha! lps tu, kami pn pulang lah ke rumah.. dalam kepale aku masih terbayang bayang kepekatan dan keindahan aroma nescafe mocha.. nak2 ari plak tgh mendung en.. haih! sbr2!

keesokan harinye, kami ke kelas seperti biase.. arini aku dgn roomate bgn lmbt.. sebab smlm dkt pukul 3 baru tdo.. yelah, da start stdy lmbt kn.. mmg la.. facebook la.. farmville la.. downlod lgu la.. roomate aku kaco aku la.. cerite korea la..(tgk dgn IS)

pastu en kt facebook aku tercerite plak ngn kawan aku sorang nih pasal blog aku.. pas2.. jenuh la die pakse aku bg link.. comment punye comment.. die punye la xnak mengalah ni.. aku pn bg la.. cam x baek plak.. aku ni mmg jenis yg baek.. kagum tgk die yg x berputus ase tu.. tahniah ye..! ops, sory.. tertulis pulak psl ko.. haha..

ok teruskan.. kelas berjalan seperti biase.. keramahan aku menegur ahli2 rumah kuning.. lecture dan seminar.. seminar tu dgn Dr Hla Myint.. start lmbt sket.. so, aku yang bercite cite menjadi seorang pelajar cemerlang ni pn bukak la buku pharmachology..(baru beli tau, RM 75, eh2 shh) tibe2 kwn aku dtg, iaitu salah seorg anggota rmh kuning..

"ika nani, bole tlg aku x", Z bertanye..
"haa, mende?", balas aku selamba..
"ni, td aku beli air ni.. da x lalu la.. nk muntah.. xbiase minum air ceni pagi2", kate Z
"aku pn x lalu la..", seyes wei.. aku bru pas mkn karipap kot..
(karipap tu sdp tau.. )
"ala.. tlg laa.. bnyk lg ni.." Z letak air die di hadapan aku..

aku terkesima apabila melihat satu tin air nescafe mocha yg warne purple tu di hadapan aku!
aku kaku.. kelu untuk berkata-kata.. lalu dgn selamba, aku menarik straw di dalam tin terbabit lalu meminumnya..

wahh.. indahnya aroma nescafe mocha yang tin berwarne purple tu..
sampai terlupe plak ckp thnx kt kwn aku sorg ni..
Alhamdulillah.. dpt pn! lalu aku menyambung pelajaran pharmachology aku.. sedang aku membelek belek buku.. aku berfikir....

hmm.. mungkin semalam tu Tuhan saje nak uji aku.. nak tengok reaksi aku.. bile Ezy Corner tu tutup, ape reaksi aku.. buruk sangke dkt kakak tu ke.. mengeluh ke.. nak smpai hentak2 kaki ke.. curi air orang laen ke.. cari akak tu smpai dpt ke.. lps jumpe ugut kakak tu ke.. kalo x nk bukak jgak nk ugut bunuh ke..(ok, melampau!)

mmg bende ni simple.. mcm xdek ape2 je.. tp, stiap bende yg jadi tu kan ade hikmahnye.. hmm.. tengok2 arini.. aku dapat ape yg aku nak.. bukan dapat je.. siap free lg tuh! Alhamdulillah.. terima kasih Z.. sayang ko ngn air mocha yg tin purple tu! ahha!

sometimes, pasal bende2 simple nak melenting.. elek r beb.. sesungguhnye Allah melihat ape yg kite lakukan.. dan Allah menilai ape yg kite lakukan.. insyaAllah.. kite sume baek2.. akan berada dalam perlindunganNya.. x gitu..? begitulah cerite aku, die (Z xpun akak Ezy Corner) dan Mocha.. wahhh!

haa.. tu je cerite aku.. penat taip.. padahal pendek je.. aku nk wat ILA jap.. Dyspepsia.. ngantok plak rse.. tido sedap ni.. da la tgh hu☂an..

hmm.. sekian sje buat entry kali ni.. insyaAllah, pnjang umur aku tulis lagi..

p/s: satu kali kena lada sudah cukup la dey!





4 comments:

  1. emm sape org dlm facebook 2???wawawawaawawawaw

    ReplyDelete
  2. haa? si busuk tu? entahlah..

    ReplyDelete
  3. WOYT..MMG KO PNDAI OLAH CTER PENDEK KAN..AHA

    ReplyDelete
  4. bese r.. haha.. nti dtg lg ye!

    ReplyDelete